Bali impressions

Na vier maanden in de Maleisische zon te hebben genoten en we onze laatste tentamens hadden ingeleverd, was het tijd voor wat actie! De Balinese zon om precies te zijn. Voor vijf dagen vlogen we naar Kuta in Bali om daar temidden van alle dronken Australiërs onze eerste Kerstavond te vieren zonder warme trui. Oh happy day! We dachten eerst even dat Bali gewoon een uitvergrote versie van Chersonissos was, maar toen we een uitstapje maakten naar Ubud kwamen we in een culturele omgeving waar we veel mensen zagen in traditionele kleding. Ontzettend leuk!

Even omschakelen was het wel. 1 euro is namelijk 15.000 Rupiah, dus het gekraak van onze hersens hoorde je meerdere malen per dag. Dat we moesten afdingen kenden we wel van Maleisië, maar hier in Indonesië gaat het nog een stapje verder. Je wordt genaaid waar je bijstaat als de taxi je voor een special price naar je hotel brengt en gewoon lekker omrijdt. Ja, weet jij veel als toerist. Ook langs de straatkanten vliegen de woorden als mushroom, buy this en special price je om de oren. Wel om moe van te worden, dus na een dag ging de starre blik al op en keken we niet meer om naar de mensen. Het hielp enigszins. Een star kijkende Nederlander ziet er toch minder winstgevend uit voor hen.

Ondanks het regenseizoen hebben we heerlijk weer gehad. We kwamen aan met een ontzettende stortbui en toen de vrouw van het hotel ‘wrong season girls?’ zei, zonk de moed ons wel in de schoenen. Zo erg hadden we het niet verwacht. Gelukkig was dat de ergste dag die we hadden gehad en hadden we de dagen erna flinke zon waar we niet te lang in konden blijven liggen met onze tere huidjes. We vulden onze dagen met uitstapjes naar een mooi strandje waar de eigenaar van het hotel ons op de scooter naartoe leidde. Wat een chaos en malloten op de weg! Je moet eigenlijk met een gevoel van levensmoeheid rijden en dan komt het wel goed. Twijfelen doet niemand en iedereen crost van links naar rechts met een goede vaart erin. Met onze blote knietjes knepen we hem een beetje op de heenweg, maar al snel raakten ook wij gewend aan het crossen als malloten.

Mooie foto’s gemaakt bij de rijstvelden, in de zon gelegen op een verlaten strandje, onze zonden weggedronken met heilig water bij de Empul Tempel en als een heerlijke toerist cocktails gedronken in Kuta. Het waren hele fijne dagen! En toen was het tijd voor Kerst. Momenteel zijn we in Sukothai aan het fietsen tussen tempels en Thaise mensen en hebben we Koh Phi Phi en Bangkok al achter ons. Verslag hiervan komt ook zeker weer online, maar eerst nog wat foto’s van onze dagen in Bali.

DSC_3496

2

1

DSC_3497

DSC_3498

DSC_3527

DSC_3590

DSC_3601

DSC_3641

DSC_3682

Fountain1

3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>