Perhentian Islands impressions

Afgelopen donderdag vertrokken we voor vier dagen naar de Perhentian Islands. De mooiste eilanden van MaleisiĆ«, zoals ze genoemd worden. We hadden al veel gehoord en gelezen over deze pareltjes en wilden ze graag met eigen ogen bekijken. In oktober sluiten de eilanden in verband met de moesson (regentijd) dus we hoopten op nog een aantal mooie dagen zon met blauw water en witte stranden. En gelukkig hebben we dat nog mee kunnen maken! Donderdagavond vertrokken we met de nachtbus naar Kuala Besut, waar we acht uur later overstapten op de boot. 9 uur ‘ochtends kwamen we aan, waarna we vier heerlijke dagen hadden. Helderblauw water, gekleurde vissen, baby-haaitjes, het is allemaal waar. De Perhentian Islands zijn werkelijk prachtig.

Daar gaan we dan!

Wij verbleven op het kleine eiland Kecil, waar voornamelijk backpackers en jongeren komen. Dat leek ons wel geschikt!

Dit is onze accommodatie. Een schattig, klein houten huisje waar we gekko’s als huisdieren hadden.

Ontbijten met uitzicht op zee en de voetjes in het zand.

Onze eerste verse kokosnoot. Deze werd voor onze ogen gekapt en we konden er meteen uit drinken.

Zondag zijn we gaan snorkelen. Op de route lagen de turtlebeach – sharkpoint – Blue lagoon (mooie vissen) en een chillstrand. Helaas was het weer iets bewolkt, waardoor we geen schildpadden hebben kunnen zien. Maar wel een babyhaaitje! En tal van mooie vissen.

En zo zagen we eruit na drie dagen Perhentians. We waren de eerste dag ontzettend verbrand, omdat de zon heel sterk was. Ondanks een aantal keer insmeren was onze onderlip helemaal verbrand en nu voorzien van brandblaren. Eenmaal thuis lopen we rond met een mondkapje om onze korsten te verbergen. Oeps, lesje geleerd hier! Altijd blijven smeren.

Van zo’n lucht kan je toch niets anders dan gelukkig worden?

De vier dagen zitten erop en we zijn inmiddels weer thuis. Wat een heerlijke vakantie tussendoor was dit!

1 Comment

  1. ome hans september 11, 2014

    ja heb er van genoten

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>