HAPPY MERDEKA DAY

DSC_0279

In Maleisiƫ behoort Merdeka tot een van de belangrijkste dagen van het jaar. Op 31 augustus vierden wij Merdeka, ofwel nationale bevrijdingsdag.

DSC_0320

Merdeka betekent onafhankelijkheid. In 1957 werd Maleisiƫ onafhankelijk van de Britse kolonie. Deze onafhankelijkheid wordt ieder jaar groots gevierd. Het hele land is dagen van te voren bezig met het versieren van de stad en het voorbereiden van de parade. Overal waar je kijkt hangen Maleise vlaggen en versiersels.

DSC_0291

Een paar dagen voor 31 augustus begint het onrustig te worden in de stad. Iedereen heeft het over de parade en het verkeer ligt overhoop. De parade begint om 8 uur in de ochtend. Dit omdat het overdag te warm is. De parade wordt geopend door een gebed en vervolgd met een lied dat iedereen overtuigd meezingt. De parade bestaat uit verschillende groepen die achter elkaar aan marcheren. We hebben verschillende groepen voorbij zien komen. Fanfares, politiegroepen, motorcrossers, vlaggenzwaaiers en nog veel meer. Het was een leuke ervaring om deze dag tussen alle locals mee te maken en het in Maleise sferen te ervaren.

DSC_0338

1 Comment

  1. ome hans september 7, 2014

    ja geweldig mooi , waar zit je ergens we hadden toch iets afgesproken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>