MALAYSIAN MOMENTS #2

Onze laatste weken op de campus zitten erop! De tentamens zijn gemaakt en spullen zijn gepakt.
Afgelopen zaterdag zijn we dan eindelijk vertrokken voor een onvergetelijke reis door rest van Zuid-Oost Azië. De komende vijf weken verblijven wij in Indonesië, Thailand en Vietnam. Hier eerst nog wat jaloersmakende beelden van mooie eilandjes en pepernoten. Enjoy!

WOKE UP LIKE…In Borneo

Het is alweer even geleden, maar nog steeds genieten we flink na van onze geweldige week in Borneo. We zijn in de break (ze noemen het hier natuurlijk geen herfstvakantie) er een weekje tussenuit geknepen, om te belanden in de jungle, op een wild gebaand pad op de Mount Kinabalu en boven een reuzenschildpad op het mooiste plekje dat we tot nu toe hebben gezien, Mabul island. We hebben 10 km geklommen op de Mount Kinabalu, iets waar we nu nog steeds van staan te kijken dat we dat hebben gedaan. Wat een kanjers zijn we toch! Na 7 uur waren onze benen als noodles en lag onze tong op onze hielen, maar we liepen met een lach het park uit. En stonden op met gruwelijke spierpijn! We hebben ook onze eerste krokodil gezien! Helemaal echt, groen en met z’n kop boven het water uitstekend. Als een bootje vol rasechte toeristen hebben we aapjes gefotografeerd en gelachen om de knulligheid hiervan. En de laatste paar dagen hebben we ons als zeemeerminnen in het water gevoeld. Het was het heerlijkste water waar we in hebben gezwommen, alsof we tien jaar niet hadden gedoucht en dit de eerste aanraking met water was. Dat gevoel hebben we even in een potje gestopt en smeren we soms nog even op onze huid om te genieten. Op dit moment zijn we op Langkawi, waar we drie dagen heerlijk chillen en goedkope alcohol drinken. Uiteraard komt daar ook weer een verslag van. Maar geniet nu maar eerst even van dit fijne filmpje :)

Vlog #5 Malaysian moments

Zoals gewoonlijk zijn ook de afgelopen twee weken weer voorbij gevlogen. Maar dankzij onze fijne camera’s (en onze wil om ze te dragen) hebben we alle leuke en mooie momenten kunnen vastleggen. In deze vlog houden we een keer wijs ons mond en laten we de beelden alles vertellen, soms is dat ook meer dan genoeg. Morgenvroeg (07:45 AM) zitten we alweer in het vliegtuig dat ons naar Borneo brengt. Klaar voor een weekje berg klimmen, jungle en als afsluiter heerlijk genieten op het prachtige eiland Mabul. Zoals je van ons gewend bent verschijnt daar ook weer een video van, maar voor nu eerst deze Malaysian moments.

WOKE UP LIKE… @ Singapore

Het is alweer een weekje geleden maar het staat nog vers in ons geheugen.
Ons lange weekend in Singapore had zoveel leuke momenten en het is zo’n mooie stad.
We begonnen onze trip in Universal Studio’s, die lichtelijk tegenviel omdat de twee grootste attracties dicht waren… Maar Transformers heeft alles goed gemaakt. Echt een aanrader voor iedereen die hier nog naar toe wil. We hebben de NightSafari gedaan, lekker gegeten en van het mooie uitzicht op Marina Bay Sands genoten. We hebben nog veel meer gedaan, maar dat zie je terug in de vlog. Have fun!

Meer video’s van ons bekijken? Volg ons Youtube kanaal hier

Signature woke up like.

vlog #4 Een maand in Maleisië

De tijd vliegt, we zijn alweer een maand in Maleisië. Naast dat we alle colleges braaf hebben gevolgd, zijn we o.a. naar de Lake Gardens geweest, hebben we het Nationaal Museum bezocht en hebben we afgedingd in ChinaTown. Als afsluiter van dit weekend hebben we een sprongetje gewaagd in Jumpstreet.
Geniet hier van onze vierde vlog!

VLOG #3 MALAKKA, ETEN EN NOG MEER ETEN

De afgelopen week hebben wij veel gezien en gedaan. De oriëntatie is achter de rug en het was tijd om te beginnen met de lessen. Tijdens de oriëntatie was er een markt om je aan te sluiten bij verschillende clubs, waar echt een Amerikaanse sfeer hing. Wij hebben gekozen voor de wine&dine club (natuurlijk). Met de leden van de club ga je twee keer per maand eten en komt er een wijnexpert vertellen over verschillende soorten wijn. De instelling van docenten is nog wel even wennen… Too busy means: no class. Op onze vrije dag zijn we naar Malakka geweest, een oud plaatsje op 3 uur afstand van Kuala Lumpur. Malakka is een historisch stadje met verschillende forten en kerkjes. Malakka is rond 1500 veroverd door de Portugezen. Hierna volgden de Nederlanders die de stad voor lange tijd bezette. Bekende plekken in Malakka zijn het Stadhuys en het Portuguese Square. Een andere trekpleister in Malakka is JonkerStreet, een lange straat vol met kleine eetgelegenheden (lees: scooters omgebouwd tot keuken). Hier hebben we o.a. kwarteleitjes en kwal gegeten. Ook hebben we veel mensen leren kennen en met hen de hele nacht doorgedanst. Met ladiesnight hebben wij totaal geen problemen!

VLOG #2 EERSTE WEEKEND IN MALEISIË

Het eerste weekend zit er alweer op! We hebben veel verschillende indrukken gekregen van Kuala Lumpur centrum en ook hebben we twee winkelcentra gezien. Die gaan gelukkig nooit vervelen! Ook hebben we gelopen door Subang Jaya, dit is het deel waar onze campus en de universiteit ligt en waar ze de kip in de goot bereiden. In deze vlog zie je o.a. massages, lekker eten, tempels en onze eerste stortbui. Enjoy!

Signature woke up like

Vlog #1 Aankomst in Maleisië

Na maanden van spanning en afwachten was het eindelijk zover! Op 21 augustus zijn wij om 20:50 opgestegen om 13 uur later weer te landen in Maleisië, Kuala Lumpur. Een vlucht die vrij snel voorbij ging, aangezien we allebei al snel op een oor lagen. Er werd nog een poging gedaan tot het kijken naar Grand Budapest Hotel, maar ook deze oscar winnende film kon ons niet wakker houden.

Bij aankomst was het weer voornamelijk klam, maar daar wenden we eigenlijk meteen aan. Na drie keer in de rij te hebben gestaan voor de pinautomaat kregen we eindelijk door hoe je hier met deze dingen om moet gaan. Rustig en de kleine lettertjes lezen. We beginnen het te leren! Een taxi gepakt en na een korte stop bij het verkeerde adres (Ziet het er zo uit, neeeee toch?) werden we bij de bekende fonteinen afgezet. Die van Taylor’s University.

https://www.youtube.com/watch?v=DFdk3T0HqocSignature woke up like

#1 Onze laatste prikken

Alweer een aantal weken geleden gingen wij voor de derde keer naar het GGD in Eindhoven om onze laatste inentingen te halen. Deze laatste afspraak was bijna niet de laatste geweest.. Het was lekker weer dus we gingen van te voren onszelf moed inwinkelen met o.a. sale bij de Mango. Met nog maar 20 minuten op de klok liepen we allebei met onze handen vol richting de paskamers bij de Zara. Na een half uur op ons gemak gepast te hebben schrikken we van de tijd.. Dat wordt rennen! En dat was wat we deden, zo snel als we konden naar het GGD. Gelukkig zat het ons mee en mochten we nog net doorlopen. 5 minuten, allebei 150 euro lichter en 2 pleisters verder waren we klaar om weer richting huis te gaan.

Inentingen: CHECK