Phuket & Koh Phi Phi impressions

IMG_2321

Het tweede deel van onze island hopping was daar en we pakten onze spullen om naar Phuket te gaan. We zouden daar 1 nacht verblijven, dan een nachtje op Koh Phi Phi en vervolgens weer een nachtje op Phuket. Op het vliegveld werd het busje volgeladen met reislustige toeristen en werden we netjes bij Patong Beach afgezet. We hebben een klein hapje gegeten en kennis gemaakt met de madness die er daar heerst. Je ziet er werkelijk van alles. Ping-pong shows, dronken Australiers, dronken Thaise, Tuk-tuks, bloed dat in de rondte vliegt na een gevecht. Niemand kijkt nergens van op.
Verder lezen

Bali impressions

Na vier maanden in de Maleisische zon te hebben genoten en we onze laatste tentamens hadden ingeleverd, was het tijd voor wat actie! De Balinese zon om precies te zijn. Voor vijf dagen vlogen we naar Kuta in Bali om daar temidden van alle dronken Australiërs onze eerste Kerstavond te vieren zonder warme trui. Oh happy day! We dachten eerst even dat Bali gewoon een uitvergrote versie van Chersonissos was, maar toen we een uitstapje maakten naar Ubud kwamen we in een culturele omgeving waar we veel mensen zagen in traditionele kleding. Ontzettend leuk!
Verder lezen

MALAYSIAN MOMENTS #2

Onze laatste weken op de campus zitten erop! De tentamens zijn gemaakt en spullen zijn gepakt.
Afgelopen zaterdag zijn we dan eindelijk vertrokken voor een onvergetelijke reis door rest van Zuid-Oost Azië. De komende vijf weken verblijven wij in Indonesië, Thailand en Vietnam. Hier eerst nog wat jaloersmakende beelden van mooie eilandjes en pepernoten. Enjoy!

Onze vakantie in Borneo

DSC_1888

Twee weken geleden hadden we midbreak op Taylor’s. Wat precies hetzelfde is als herfstvakantie, maar aangezien er hier geen blaadje van de boom valt noemen ze het midbreak. Een week lang vrij en voor ons de kans om een nieuwe plekje van Maleisië te zien: Borneo! Jungle, de Mount Kinabalu, Poring Hot springs en Mabul Island. We hebben echt een week lang genoten en met een gevoel van gemis stapten we weer het vliegtuig in. Na even goed bijgekomen te zijn is hier ons verslag!

Verder lezen

Perhentian Islands impressions

Afgelopen donderdag vertrokken we voor vier dagen naar de Perhentian Islands. De mooiste eilanden van Maleisië, zoals ze genoemd worden. We hadden al veel gehoord en gelezen over deze pareltjes en wilden ze graag met eigen ogen bekijken. In oktober sluiten de eilanden in verband met de moesson (regentijd) dus we hoopten op nog een aantal mooie dagen zon met blauw water en witte stranden. En gelukkig hebben we dat nog mee kunnen maken! Donderdagavond vertrokken we met de nachtbus naar Kuala Besut, waar we acht uur later overstapten op de boot. 9 uur ‘ochtends kwamen we aan, waarna we vier heerlijke dagen hadden. Helderblauw water, gekleurde vissen, baby-haaitjes, het is allemaal waar. De Perhentian Islands zijn werkelijk prachtig.

Verder lezen